A tavasz beköszöntével egymást követik a kulturális és változatos zenei ízlésnek megfelelő különféle fesztiválok.

Nézzük meg kicsit közelebbről a fesztiválkedvelőket, íme néhány érdekesség: 60%-uk ért egyet azzal az állítással, hogy „Az ember életében az a legfontosabb, hogy jól érezze magát”. 56%-uk férfi, 3% vörös hajú, családi állapotukat tekintve 45% egyedülálló. 25%-uknak szívügye a környezetvédelem, a zöld ügyek. 30% jótékonykodik, 6%-uk az állatvédelemre szánja adományozott összegét, és ha már itt tartunk 33%-nak van az otthonában háziállat.
Bár ezekre a rendezvényekre az ország minden részéből érkeznek látogatók, lakóhelyük szerint főleg Budapestre és egyéb városainkra koncentrálódnak.
De további érdekességet is megtudhatunk A TGI adatbázisból róluk. Például azt, hogy hogy édes szájúak, 69% rendszeres Túró Rudi fogyasztó. 31%-uk fejfájásra hajlamos, viszont 72%-uk sportol valamit rendszeresen. Alkotószelleműek, 17%-nak van otthon varrógépe és 7%-uk imád kertészkedni. Szabadidejükben 29%-uk napjaink pop és slágerlistás zenéit hallgatják.
A fesztiválozók az átlagosnál elégedettebbek, aktívabbak és kreatívabbak, viszont – bevallásuk szerint - kevésbé vallásosak, 12%-uk jár vasárnaponként rendszerint a templomba.