A környezetszennyezés a 21. század egyik legsürgősebben megoldandó problémájává vált nem csak globális, hanem egyéni szinten is. Hogyan vélekednek erről az emberek? A továbbiakban kiderül.

Magyarországon csupán minden második ember takarékoskodik tudatosan a háztartási energiával (49,4%) és vallja azt, hogy fontos, hogy mindenki éljen az újrahasznosítás lehetőségével (51,5%). A lakosság egyharmada aggódik az autók okozta szennyeződés miatt (33,8%), azonban akadnak olyan is, akik szerint túl sokat törődünk a környezetünkkel  (19,4%). Az emberek 38,2%-a hajlamos bizonyos kompromisszumra a környezet védelme érdekében, a megkérdezettek egynegyede, pedig kész többet fizetni környezetbarát termékekért. A nők számára a természetvédelem fontosabbnak mutatkozik és jobban törődnek környezetvédelemmel, mint a férfiak.

 

A zöld ügyek iránt érdeklődés szintje (63,2%) megközelíti a természeti katasztrófák (66,7%)és az állat és növényvilág iránti érdeklődést (69,3%). Azonban a természettel kapcsolatos hírek közül egyértelműen az időjárás (85,5%) kelti fel leginkább az emberek érdeklődését.